Oyuncular Neden Korsana Yöneliyor

Unknown 06:32 | , , , , , , ,

Çoğu oyun daha yayınlanır yayınlanmaz internete düşmesi bir çoğu kişiyi sevindiriyor fakat bir çoğu kişiyi de sinirlendiriyor. şu bir gerçek oyunu kopyalamak , çoğaltmak yasak ve korsan oyunu oynamak , indirmek adli bir suçtur peki niye kimse hapis'e girmiyor veya ceza almıyor diye soruyorsanız bu sadece türkiye de böyle diğer ülkelerde kesinlikle para cezası alınıyor ve bu tekrarlanırsa hapis cezasına kadar gidiyor. peki bizi buna sürekliyen nedir biz neden korsan oyunu tercih ediyoruz sizler için en önemli 5 maddeyi sıraladım..

1- Oyunların pahalı olması :
Evet arkadaşlar oyunların pahalı olması türkiye de bu tür şeylere para verebilecek çok az kişi var . özellikle dolar mağduru bir ülkede olduğumuz için oyun fiyatları sürekli artıyor ve buda oyuncuların canını fazlasıyla  sıkıyor. zaten oyunları satın aldığım platformlarda bir bütçe para aldıkları için bu fiyat dudak uçaklatacak fiyata geliyor ve bundan dolayı kimse almak istemiyor fakat o oyunu da çok oynamak istiyor onun için korsana başvuruyor tabi ki bu korsan olması firmaların da canını sıkıyor bence çoğu firma devasa bir oyun yapmıyor herkes yasal olarak alsa emin olun ki bu firmanın ve firma çalışanlarının hoşuna gidecek ve daha kaliteli oyunlar ortaya çıkacak.. Korsana Hayır :)

2- Oyuna para mı verilir :
Oyunlar eğlence sektörünün bir parçasıdır başkaları nasıl zevk aldığı ve eğlendiği şeylere para veriyorsa bence buna da para verilmeli .Günümüzde bu kanıya varan bir çok kişiye haklı buluyorum çünkü oyunlardan hiç zevk almıyorlar ama zevk alanlar neden bu fikir'i savunuyorlar hiç bir fikirim yok bunda.. eğer bi sinemaya para veriyorsanız oyunlara da verin çekinmeyin. emin olun paranızla aldığınız oyunun zevkini daha çok çıkartacaksınız :)

3- Sadece Çevrim içi oyunları Satın alıyorum
Evet bunu diyen bir çok arkadaşım var bence bunu demekte çok haklılar günümüzdeki oyunların bir çoğunun senaryosu gerçekten çok saçma ve onun için kimse bu tür oyunlara para vermek istemiyor bundan dolayı kurunun yanında yaşta yanıyor. Oyun satın alan çoğu kişi çevrim içi oyunları almasının bir diğer nedeni ise hep aynı senaryoların olması hep bir yerden kurtulmaya çalışıyorsun sadece mantık bu onun için kimse kalkıp 100 lira vermez bu tür oyunlara. Buradan oyun firmalara sesleniyorum ilk çuvaldızı kendilerine batırsınlar sonra iğneyi oyuncuya batırsınlar..

4-DRM

Dijital Haklarını Koruma diyerek tanımlaya bilirim bu DRM belasını . Oyunların korsana düşmesini istemeyen firmaların kullandığı bu sistem başımıza az iş açmadı . Özellikle : FİFA 15 ve Dragon Age : Inquisition'ın kullandığı DRM belası çok tepki topladı. SSD'lere zarar veren DRM sistemi haklı olarak tepki çekti. DRM nedeniyle korsana başvuran oyuncular fazlasıyla haklılar. sadece bu konuda Korsana Evet diye bilirim :)

5- Dil Desteği Olmaması
Evet en can alıcı bir madde dil desteğinin olmaması . Bir çok oyunda sadece bir kaç dil var ve bundan dolayı oynadığımız oyundan tam zevk alamıyoruz karekterler bir şey konuşuyor ama ne konuştuklarını anlamıyoruz "Güzel Ama ingilicçe anlamıyoz ki :)" çoğu oyuncu oyun alırken yukarıda ki 4 özellikten önce dil seçeneğine bakarlar ve bakmakta da kesinlikle haklılar . bir kaç platform türkçe crack felan sunuyorlar ama oda ne kadar yeterli olabilir ki ? Firmaların bu konu üzerinde yoğun bir çalışma yapmaları gerekiyor en azından hedef kitleleri arasında Türkiye var ise.

Kısacası ülkemizde "Oyuncular Neden Korsana Yöneliyor" sorusuna verilen en çok cevapları sizler için madde haline getirdim . eğer sizinde bu cevaplardan farklı bir cevabınız var ise cevabınızı merak ediyorum benimle paylaşırsanız sevinirim .

Soru : Gerçekten Korsan oyun oynamak için haklı sebepler var mıdır ?

0 yorum:

Yorum Gönder